Menu

Waarom trainen...

Jeugd- en seniorenteams van De Brug laten zien waarom trainen zo belangrijk is.

20211018 waldo

Zaterdag 16 oktober speelde het 1e seniorenteam in het Walhalla van het Nederlandse tafeltennis: Bij TTV Hilversum. Vooraf een beladen wedstrijd, zou Hilversum ten koste van de mannen uit Apeldoorn de koppositie in deze poule pakken. Kwam het door de professionele uitstraling van de accommodatie, kwam het door de return of “Edje Thielen“, of kwam het door de meegereisde supporters vanuit Apeldoorn. Laten we het op een combinatie van al deze factoren houden, maar de mannen uit Hilversum werden opgerold door de mannen van De Brug. Het werd 2-8; een mooie maar ook verdiende uitslag. Edwin liet na ruim een jaar van geen-competitie-spelen zien dat talent zich niet verloochend. Bas ging voor de beleving en gaf de tegenstanders een lesje tactisch inzicht, efficiëntie en snelheid. Waldo, op dit moment niet in topvorm, ging voor punt-voor-punt. Ook met deze instelling scoort Waldo ruimvoldoende. Na afloop een leuke after party, samen met de tegenstanders en supporters van beide partijen. Sport, zoals sport hoort te zijn!

‘s Morgens hadden de jeugdigen van De Brug, zowel team 1 als team 2, het goede voorbeeld gegeven. Beide teams reisden af naar Hattem, alwaar Smash ’70 op hen wachtte. Op papier zou team 2 het zwaar krijgen; zij moesten tegen de koploper. Maar de laatste weken trainen de jongelui van De Brug zeker 3 keer per week of soms meer. De koploper werd met 3-7 weggespeeld, waardoor het 2e team van De Brug een echte concurrent wordt om het gevecht voor de titel in de 3e klasse A.

Het 1e jeugdteam deed wat zij op papier moesten doen; zij wonnen met 2-8 in de hoofdklasse jeugd. Niet gek voor een team met spelers met zoveel ervaring, rustige uitstraling en spelers die meedingen om beste jeugdspeler van Nederland te worden.

Kortom een mooi weekend voor tafeltennissend Apeldoorn. Laten we hopen dat er nog veel mooie weekenden op komst zijn.

Ton de Graaf

Laatst aangepast opmaandag, 18 oktober 2021 15:21
terug naar boven