Menu

Team 1 van TTV de Brug kampioen in de 3e divisie.

Voor het eerst in de geschiedenis van TTV de Brug gaat ons vlaggenschip 2e divisie spelen. Afgelopen zaterdag, 30 april, werd het 1e Brug team kampioen in de 3e divisie.

Waldo Hagenaars ging met twee invallers, Jeroen Reuvers en Jan Los, de strijd aan tegen de concurrent uit Leiden ”Scylla 2”. De middag aan het Zilverschoon in Apeldoorn zou sowieso een kampioen opleveren. Fijn voor het publiek, dat in grote getallen onze Bruggers kwamen aanmoedigen, trok het Brugteam aan het langste eind. De Brug had aan drie punten genoeg om het kampioenschap naar zich toe te trekken, geen gemakkelijke opgave als je niet met de sterkste opstelling uitkomt. Maar de invallers lieten zowel de tegenstanders als de toeschouwers verbaasd staan. Jan Los wist in de tweede partij het tweede punt met oogstrelend spel maar soms ook met onnavolgbaar ballen naar binnen te slepen, het publiek stond letterlijk en figuurlijk op de banken. Na deze partij kwam Jeroen, ook een invaller, in de arena. Ook Jeroen wist het publiek op te zwepen met zijn spel. In de vierde game kreeg Jeroen een wedstrijdpunt en daarmee ook het kampioenspunt. Helaas voor De Brug en Jeroen werd het aanvallende spel in deze niet beloond: op matchpoint een sublieme bal van Jeroen, die de tafel net niet raakte, maakte aan de illusie een eind. In vijf games verloor Jeroen nipt waardoor het, De Brug versus Scylla, 2 tegen 1 werd. Het kon nog alle kanten op. Maar één man is nog niet genoemd: ”Waldo Hagenaars”. Gedecideerd (soms met moeite) spelend en vaak met prachtige ballen, was hij gewoon goed voor 3 punten. Invaller Jan Los was goed voor 2 punten en dus was een uitslag van 5 tegen 5 meer als voldoende voor het kampioenschap.

Namens het bestuur waren Willem Aalders en Dick Rush aanwezig. Dick deed een woordje na het derde en kampioenspunt en hij complimenteerde het team voor het behaalde resultaat en sprak namens het bestuur waardering uit voor de inspanningen die dit team verricht, de goed gevulde kantine op de thuis-speel-zaterdagen en last but not least de naam van de club die hooggehouden wordt.

20220502 felicitaties

Na de wedstrijd toonden de mannen van Scylla zich waardige tegenstanders want er werd in gezamenlijkheid een gezellige sfeer gecreëerd met muziek eten en drinken.

Niet vergeten: Het officiële TTV de Brug 1 team bestaat uit Bas Wrekenhorst, Edwin Tiele, Koen Molewijk en Waldo Hagenaars. Met hun vieren hebben voor de basis van dit historische feit gezorgd.

Ton de Graaf (één van de supporters van de Brug).

Lees meer...

Jeugdteam van de Brug kampioen.

Het tweede jeugdteam van TTV de Brug is kampioen geworden in de 2e klas van de tafeltenniscompetitie. Met trots kunnen de jongelui terugkijken op het avontuur in de 2e klas, waar op voorhand wat scepsis was, of dit in september 2021 gestarte team wel dit niveau aan zou kunnen… Maar die scepsis werd gelogenstraft: Ongeslagen kampioen worden is wat dit team dit voorjaar liet zien. Verleden week waren er al bloemen, van een fan van dit team ”Ewoud van Velzen”. Deze week waren de bekers namens het bestuur van de Brug en werden de spelers één-voor-één in het zonnetje gezet. Zie foto!

20220425 jeugdteam kampioen

Van links naar rechts:
Mathijs van Hees, Sylke Boonstra, Joas Niessing en Mees van der Geer

Lees meer...

De basis is gelegd.

Het eerste seniorenteam en de eerste 2 jeugdteams van TTV de Brug legden zaterdag 12 maart 2022 de basis voor het kampioenschap.

Afgelopen zaterdag was ik getuige van de wedstrijd van het seniorenteam van De Brug tegen Huizen, ook heb ik de wedstrijd van het 2e jeugdteam tegen TTV Wijhe aanschouwd en via sociale media volgde ik de wedstrijd van ons jeugdteam in de hoofdklassen. Alle drie teams wonnen hun partij met 8 tegen 2; toeval of niet?

Nee, geen toeval. Als ik kijk naar de trainingsarbeid van onze jeugdleden die zij door de week leveren dan zijn de uitslagen van de jeugdteams dik verdiend en voor de hand liggend. Ik was getuige van de verrichtingen van team 2: Sylke Boonstra, Joas Niesing en Mathijs van Hees reisden af naar Wijhe aan de IJssel. 8 tegen 2 lijkt een walk-over, maar dat was het niet. Op tafel 1 in Wijhe werd hoog niveau tafeltennis vanuit 1e, 2e en 3e positie ten toon gespreid. Uiteindelijk bleken onze Bruggers over net iets meer techniek, maar vooral tactisch inzicht te beschikken waardoor acht van de tien partijen naar zich toe werd getrokken. Voor team 2 lijkt de sky the limit.

Jeugdteam 1 reisde onder leiding van Ewoud van Velzen af naar Enschede. Ewoud vertelde mij later dat bij inspelen de tegenstanders veel indruk maakten, maar dat de Brug tafeltennissers (als het om de punten ging) de betere spelers bleken te zijn.

Het vlaggenschip van de Brug met Koen Molenwijk , Bas Wrekenhorst, Waldo Hagenaars en Edwin Tiele kwam ‘s middags tegen het eerste team uit Huizen in actie. Helaas kwam het team van Huizen met twee spelers waardoor het op voorhand al 3-0 voor de Brug was, maar ook achter de tafel bleken onze spelers veelal te sterk voor de mannen uit Noord-Holland. Voor team 1 is de 2e divisie in zicht. Saillant detail wat de toppositie van het eerste Brug team zeker helpt is de professionele uitstraling van het team. Koen Molenwijk, één van de spelers (wij kennen Koen natuurlijk al van een jaar of 15 geleden toen hij ook in het 1e team van de Brug speelde), sponsort team 1 met uniforme trainingspakken met het logo van “Moving Molenwijk”, het bedrijf van Koen dat bewegen voor alle doelgroepen promoot en stimuleert. Het 1e team van TTV de Brug ziet er nu heel sportief en professioneel uit, waardoor het de wedstrijden met een psychologisch voordeel begint.

Op 2 april 2022 speelt het 1e Brug team weer thuis. Bij deze een oproep om onze mannen te komen aanmoedigen. Niet alleen leuk om tafeltennis te komen kijken, maar ook om andere Brugleden te ontmoeten, te netwerken en het clubgevoel te versterken.

Ton de Graaf

Lees meer...

Is Tafeltennis wat voor jou?

  • Geschreven door

20210828 zilverschoon

 

Wegens succes, organiseert Tafeltennisvereniging De Brug (Zilverschoon 108 in Apeldoorn) opnieuw voor belangstellenden ‘trainingen voor beginners’.

Deze keer: 4 trainingen van elk 1 uur voor maar 20 euro. Hierbij is een consumptie na afloop van elke training inbegrepen.

De trainingen worden gegeven op dinsdagen 8 en 29 maart en 12 en 19 april van 19.00 tot 20.00 uur in onze speelzaal. Men draagt zaalschoenen zonder zwarte zool. Er zijn tafeltennisbatjes te leen.

De training is bedoeld voor volwassenen en ouderen; niet voor leden van een tafeltennisvereniging.

Voor aanmelden en nadere informatie kunt u zich wenden tot Ton de Graaf (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

De deelnemersgroep zal klein zijn (1 of 2 speeltafels) zodat persoonlijke begeleiding mogelijk is. Bij grote belangstelling zal gekeken worden naar extra speelavonden in deze periode of een aanvullende periode.

Lees meer...

De Brug jeugd actief in “Soest”.

  • Geschreven door

Sylke Boonstra grijpt net naast de toernooizege en gaat met een mooie tweede plaats naar huis.

20220219 foto

Afgelopen weekend ging een gedeelte van de Brugjeugd naar het ranglijstentoernooi in Soest. Op zaterdag kwamen er vier spelers in actie en op zondag moest Jason van Rijssen in zijn eentje aantreden omdat hij als enige jeugdspeler een B-licentie heeft.
Gelukkig voor Jason hoefde hij niet alleen af te reizen, maar had hij twee coaches bij zich: Gerrit Wijngaards en Ewoud van Velzen. Jason kwam erachter dat licenties niet in de supermarkt te verkrijgen zijn, maar dat dit dik verdiend moet worden; vandaar dat de tegenstand in een licentie-toernooi van het begin tot het eind een pittige opgave is.

Op zaterdag kwamen onze tafeltennissers uit de 2e klasse en de hoofdklasse in actie. De app-groep, speciaal aangemaakt voor dit evenement, liep vanaf 7.30 tot 20.30 uur helemaal vol. Talrijke foto’s zijn er gedeeld en werden er opbeurende teksten door het thuisfront gestuurd. Leuk om te zien dat zo’n toernooi niet alleen bij de jeugd leeft, maar dat senioren van onze vereniging en ouders ook meeleven. Ook op Instagram zijn de verrichtingen van onze jongelui te volgen: Jan Buizer neemt dat vanuit Apeldoorn voor zijn rekening. Wat ik van de coaches hoorde “Eelco, Ewoud en Gerrit” dat er goed gepresteerd werd, maar dat vooral het tafeltennis wat onze jeugd achter de tafel laat zien hoopgevend is en dat iedereen “ondanks de lockdowns” progressie boekt. Hoopgevend voor de toekomst voor de jeugd van de Brug, want aan het eind van dit seizoen moeten we afscheid nemen van jeugd die de senioren-leeftijd bereikt hebben, maar de opvolgers van deze jongelui komen eraan!
Zaterdag om 18.30 uur waren alle spelers en begeleiders weer terug in ons Brug-home; daar heeft men met elkaar uitgebreid een warme maaltijd (wel-is-waar niet volgens de schijf van vijf) genuttigd en werden de anekdotes van de zaterdag nog eens uitgebreid met elkaar gedeeld; het was een gezellige bedoeling.
Binnenkort zal in het clubgebouw een collage hangen met een impressie van dit toernooi.

Het doet mij als trainer van de Brug goed een zekere mate van cohesie te ontdekken bij leden van TTV de Brug en de aanhang van die leden.

Ton de Graaf

Lees meer...