Menu

Competitie

Inleiding
De afdelingscompetitie wordt 2x per jaar gespeeld. De najaarscompetitie duurt 11 weken met 5 uit-, 5 thuiswedstrijden en een rustweek in de periode half september t/m begin december. De voorjaarscompetitie loopt vanaf februari tot juni en bestaat uit 7 uit- en 7 thuiswedstrijden met tussendoor 2 á 3 rustweken i.v.m. schoolvakanties en feestdagen.
Poule-indelingen, wedstrijdprogramma, uitslagen en standen en persoonlijke resultaten m.b.t. de afdelingscompetitie worden weergegeven op de website van afdeling Oost ("http://www.nttb-oost.nl/").

 

Landelijk
Op landelijk niveau wordt gespeeld in divisies (oplopend vanaf de 3e tot de 1e divisie; in de ere-divisie wordt gespeeld op Internationaal niveau) door de senioren. De jeugd speelt in klassen (oplopend vanaf klasse-C). Voor meer informatie over de landelijke competitie wordt verwezen naar de website van de NTTB ("http://www.nttb.nl").


Afdeling
Op afdelingsniveau wordt gespeeld in de zogenaamde hoofdklasse. De hoofdklasse van afdeling Oost bestaat thans uit 2 poules, waarin elk een 6-tal seniorenteams strijden voor de 1e plaats (promotie naar de 3e divisie).


Regio
Afdeling Oost bestaat uit 3 regio's, te weten Twente, Zwolle en de IJsselstreek. Voor de verenigingen in de regio IJsselstreek is een overzicht met zaaladressen en routebeschrijvingen beschikbaar.


De Brug
Tafeltennisvereniging De Brug behoort tot de regio IJsselstreek. Het hoogste seniorenteam speelt in de 3e divisie (landelijk) en de overige teams spelen op afdelingsniveau. Jeugdteams wisselen regelmatig van samenstelling door de leeftijdsgrens. Het hoogste jeugdteam speelde landelijk-C in voor- en najaar 2001, voorjaar 2002, voorjaar 2005 en voor- en najaar 2007. Aan het begin van de voor- en najaarscompetitie worden de Teams en het Thuiswedstrijdschema samengesteld.

terug naar boven