Uitgestelde uitwisseling jeugd Westa – TTV De Brug

Eind januari was de jaarlijkse uitwisseling tussen de jeugd van TTV De Brug en de jeugd van TTV Westa gepland. Omdat de competitie vroeg begon dit voorjaar kon de ontmoeting niet doorgaan. De ontmoeting werd uitgesteld en verplaatst naar 4 maart.

Op 4 maart kwamen een zestal jeugdleden uit Westervoort samen met trainer en begeleiders naar Apeldoorn. In Apeldoorn waren er 9 jeugdspelers die zich hadden opgegeven voor deze jaarlijkse ontmoeting. Voor de goede orde, Westa kwam met vijf eerste klas spelers en 1 tweede klas speler. De Brug had daar 2 eerste klas spelers, 2 derde klas spelers, 4 vierde klas spelers en een Starter tegenoverstaan. Ja, hoe organiseer je dan de indeling zodat er toch leuk en spannend getafeltennist kan worden. Gelukkig was Maarten vanuit Westa meegekomen. Maarten tovert ieder jaar weer een mooi speelschema uit de hoge hoed. Dit jaar kwam het er op neer dat onze eerste klas spelers op nul begonnen tegen de spelers uit Westervoort en de overige spelers een vijf-nul voorsprong kregen. Er werd van meet af aan fanatiek gestreden om de punten deze middag. Vanaf de zijlijn kon je zien dat de spelers van De Brug moeite hadden met het hoge tempo en het aanvallende spel van de mannen uit Westervoort. Logisch want de spelers van Westa gaan volgend seizoen waarschijnlijk hoofdklasse spelen. Er werd strak om 13.00 uur gestart en rond 15.30 uur was de confrontatie afgelopen. Tussendoor werd er kort gepauzeerd om de inwendige mens te versterken. Een saillant detail is dat de jongens van het derde team al vanaf 10.00 uur aan het tafeltennissen waren (een vooruitgestelde wedstrijd tegen Wijhe die in 5-5 eindigde), kortom: een lange sportieve dag voor deze jongens.

Ja, dan de uitslag: ”Kwaliteit verloochend zich niet”. Ondanks de riante voorgift, die de spelers van Westa de spelers van De Brug moesten geven, werd de eindstand 20 voor TTV De Brug en 34 voor de mannen uit Westervoort. Ja, tafeltennisles heet zoiets. Met dank aan Maarten die de stand minutieus en serieus bijhield.

Ja, bij De Brug weten ze dat er getraind moet worden om volgend jaar in Westervoort de stand te keren of in ieder geval het verschil te verkleinen. Dit was in ieder geval een prima trainingsessie in de competitievrije week.